Finn Russell, Galler’in geri dönüşünden sonra İskoçya’nın ‘kazanmanın bir yolunu bulduğunu’ söyleyerek rahatlattı | Altı Ulus 2024

İki devredeki meşhur performansıyla karşı karşıya kalan İskoçya kaptanı Finn Russell, İskoçya’nın Cardiff’te 22 yıl aradan sonra kazandığı ilk galibiyetten yenilgiden daha fazla olumlu sonuç aldı.

Bir puanlık galibiyet hafife alınacak bir şey değil, ancak İskoçya’nın ikinci yarının sadece birkaç dakikasında 27 önde olduğu göz önüne alındığında, İskoçya’nın galibiyeti pek de iyi bir haber değildi.

“İskoçya’yla kaybettiğimiz buna benzer maçlar gördüm” dedi. “En sevindirici şey arkamızda seyirci varken kazanmanın bir yolunu bulmamızdı. Bu maçları kazanmak ve mücadele etmek için ne kadar ilerlediğimizi gösteriyor. Biraz sırtımızdaki maymuna benziyor. Sırada Fransa var ama hâlâ yapacak çok şey var ve burası olumlu bir konum.”

Rakipleri ikinci yarıda erkek gibi oynadı ama Galler tarihindeki en genç ikinci kaptanın liderliğinde deneyimsiz bir takımdı. Ancak Cardiff taraftarının yoğunluğu azalmadı.

“Bu, atmosferin ve taraftarın burada neler yapabileceğini gösteriyor, ama biz bildiğimiz oyun tarzına geri döndük ve sonunda bunu ortaya çıkarmayı başardık.” Galler’e teşekkür ederiz, bunu bekliyorduk ama daha iyi olmalıyız bu işte. İkinci yarıdan dolayı hayal kırıklığına uğradım ama turnuva için harika bir başlangıç, 22 yıl sonra burada ilk galibiyetimizi aldık.”

Yanındaki genç kaptan Dafydd Jenkins için de bu deneyim aynı şekilde hem acı hem de tatlıydı. “İkinci yarıda oyuncularla inanılmaz derecede gurur duydum” dedi. “Açıkçası ilk yarıda bu kadar isabetli değildik. Onlara çok fazla saygı gösterdik. Ailem inanılmaz derecede gurur duyuyor ama kazanamazsan bunun hiçbir anlamı yok.”

Koçu Warren Gatland deneyim açısından bundan daha zıt bir izlenim bırakamazdı. Bunun ekibi için her zaman en büyük zorluk olacağını biliyordu.

“Tecrübe için antrenman yapamazsınız” dedi. “Dışarıda bu sesi çıkaran 75.000 kişi varken ve kulüp ragbisinde alışık olduğunuzdan biraz daha fazla baskı, tempo ve yoğunluk varken buna alışmak zaman alır. Bu yüzden biraz özgürlüğe ihtiyacımız var ama bu hala uluslararası bir ragbi ve hala çok önemli ve kazanmakla ilgili. Kendimize eleştirel yaklaşmalı ve sert davranmalıyız.”

Bülten reklamlarını atlayın

Galler bir sonraki seyahatini Twickenham’a yapacak. “İkinci yarıdaki gibi oynamamız lazım. İngiltere bugün zorlu bir galibiyet aldı. Muhtemelen bir yeniden yapılanma dönemindeler. Ancak ikinci yarıdaki performansımızı ve özgüvenimizi geliştirebileceğimize dair büyük bir özgüvenle oraya gideceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir