“Bizim için akşamdan kalmalık yok”: Andy Farrell için Fransa’nın yıkımı sadece başlangıç ​​| İrlanda’nın rugby takımı

ANdy Farrell uzun süre akşamdan kalma kalmıyor. Zaman kaybı olarak gördüğü şeylerin oldukça uzun bir listesinde görünüyorlar. Geçen hafta birisi ona takımının Dünya Kupası’ndan sonra bir düşüş yaşayıp yaşamadığını sorduğunda, gerçekten şaşkın görünüyordu.

Farrell, Cuma akşamı geç saatlerde bir kez daha, “Dürüst olmak gerekirse, Dünya Kupası’nın bununla hiçbir ilgisi yok” dedi. “Akşamdan kalmalıkla ilgili tüm bu konuşmalar, biz akşamdan kalma değiliz. Yarın akşamdan kalmalık var. Üç ay sonra seyahate çıkıyoruz. Bu süre zarfında üstesinden gelemezseniz, bu büyük bir akşamdan kalmalıktır.

Fabien Galthié’ye bunu sorun ya da belki ona bir parasetamol daha yutması için bir dakika verin. Cuma günü yerel saatle 21.00’de Fransa ile İrlanda arasında fazla bir çekişme olmadı ve şampiyonanın çifte favorisi olarak görüldüler. Aksine, Fransa bu maçta ev sahibi avantajına sahip olduğundan biraz öndeydi ve kim kazanırsa kazansın 2022 ve 2023 Grand Slam’i kazanacaktı.

Son dört yıllarını, iki finalist tarafından yenildikleri Dünya Kupası eleme turlarına kadar dünya sıralamasında birbirlerini kovalayarak geçirdiler. Güney Afrika Fransa’nın bir puan önünde yer alırken, Yeni Zelanda İrlanda’yı dört puanla yendi.

Doksan dakika sonra aralarındaki uçurum Akdeniz kadar geniş görünüyordu. 38:17’lik bir galibiyet yeterli. Fransız gazetelerinde bu sadece bir kayıp değildi, öyleydi Sud Ouest Bu bir “aşağılanma” ve Galthié’nin takımında “bir şeylerin bozulduğunun” işareti.

Bu, onun göreve gelmesinden bu yana aldıkları en kötü yenilgiydi ve ilk kez onun liderliğinde üst üste iki maç kaybetmişlerdi. Galthié ödeme kazandı Geçen hafta Fransız bir tabloid gazetesi, kız arkadaşı Belçikalı aktris Helena Noguerra ile kumsalda çıplak eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını yayınladıktan sonra. Bu sonuca dayanarak bunu son zamanlarda başına gelen en utanç verici ikinci olay olarak adlandırabilir.

Galthié performansın sorumlusu olarak 31. dakikada kırmızı kart gören Paul Willemse’yi gösterdi ama o bile burada daha büyük sorunların olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. “Hücumumuz belli ki orada değildi, fırsatları kaçırdık, topu kaybettik, topları düşürdük ve hız eksikliği yaşadık.”

Fransa bundan sonra şampiyonanın en zorlu maçına dönüşen İskoçya ile deplasmanda oynayacak. Galthié yakın zamanda yeni bir sözleşme imzaladı ama yıllar içinde pek çok insanı kızdırdı ve kamuoyunun ona karşı dönmesi için çok daha fazla kötü sonuç alınması gerekmeyecek. İrlandalı oyuncuların ve halkın kendisinden vazgeçmesini sağlamak için Farrell’in ne yapması gerektiği pek belli değil. Bu noktada muhtemelen O’Connell Caddesi’nde çıplak bir şekilde bir aşağı bir yukarı dolaşabilir ve bunu taktik ve insan yönetimi konusunda ustalık sınıfı olarak anlatabilirdi.

İrlanda, Marsilya’da en iyi performanslarından birini sergileyerek beş deneme ve rekor galibiyet elde etti. Farrell ve oyuncuları sessiz bir tatmin duygusu yaydı, iyi yapılmış bir işten dolayı bariz bir tatmin duygusu yayılıyordu ama kimse kendini kaptırmadı. Hatta bazıları neyi daha iyi yapabileceklerini bile düşündü.

Andy Farrell, İrlanda’nın Marsilya’daki 38-17 galibiyetini kutluyor. Fotoğraf: Dan Sheridan/Inpho/Shutterstock

Dan Sheehan, “Tam zirvedeydi” dedi. “Fransa’da Fransa’ya karşı kazanabilmek çok özel çünkü taraftarların takımınızın hemen arkasında olduğu düşmanca bir ortam var. Oyunun çoğunu kontrol ederek iyi bir iş çıkardık ama düzeltebileceğimiz birkaç şey var.”

Bülten reklamlarını atlayın

İrlanda kaptanı Peter O’Mahony, “Bazen iyi hissettirdi, özellikle ilk 30 dakika gerçekten çok iyi hissettirdi” dedi. “Savunmada onları tamamen alt ettiğimizi hissettik, hücumumuz devam ediyor ve hücum hattımız iyi gidiyor ama aynı zamanda devre arasında son 10 dakika içinde birkaç dakikayı geri çektiğimiz alanlar da vardı.” kendimizi baskı altına aldığımız cezaların sayısı. Dolayısıyla yapacak çok işimiz var.”

Bu da diğer herkes için tehdit edici geliyor. Sheehan ve O’Mahony, İrlanda’nın disiplinine karşı çıktılar ve bunun kendilerinden bir veya iki kez kaçtığını hissettiler. Sheehan, “Ortada çok fazla penaltı verdik, bu da onların köşemize şut atmalarına olanak sağladı ve her iki yarıda da bir süre orada sıkışıp kaldık” dedi. Geliştirmek istediği birkaç şeyi daha işaretledi.

“Muhtemelen yeterince hızlı bir şekilde sıfırlama yapamadığımız birkaç kez oldu, birkaç kez bir veya iki aşama daha erken deneme şansımız oldu ya da belki birkaç kez çıkmak için çok çalıştık.” kendi yarını.” Bütün bunlar Farrell’ın bu takıma aşıladığı tutum hakkında çok şey anlatıyor.

Sheehan, “Bütün hafta bunun yeni bir yolculuk olmadığını, sadece çıktığımız yolculuğun devamı olduğunu konuştuk” dedi. “Şu ana kadar işimizin %90’ında mükemmel olduk, bu yüzden artık devam etmemiz gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir