Strip bölgesindeki üç tatil beldesinde Aşçılık Sendikası işçilerinin grevi önlendi | Kumarhaneler ve oyunlar

Strip bölgesindeki birçok oteldeki konaklama çalışanları, Cuma sabahı grevin sona ermesinden önce Culinary Local 226 ile otel-kumarhane işverenleri arasında yapılan gece anlaşmaları ve süre uzatımları sonrasında işlerini bırakmadılar.

Cuma günü yapılan duyuruda, sendikanın Sahra’da 650 işçi için, Rio’da ise yaklaşık 670 işçi için geçici anlaşmalara vardığı açıklandı. Müzakereciler başlangıçta şehir merkezindeki sekiz otel kumarhanesi ve Strip dışındaki Virgin otel kumarhanesi için aynı son tarihi belirlemişti, ancak bu mülkler için süreyi Pazartesi sabahı saat 5’e kadar uzattılar.

Plaza, Çarşamba sabahı erken saatlerde 250 sendikalı işçi için geçici bir anlaşmaya varan ilk şehir merkezi binası oldu. Şehir merkezinde sözleşme imzalayan diğer mülkler arasında Circa, Golden Gate, The D ve El Cortez yer alıyor.

Yayınlandığı sırada Binion’s ve Four Queens, TLC Casino Enterprises’a aitti; Fremont ve Main Street Station, Boyd Gaming’e aitti; Golden Nugget ve CIM Group, Tilman Fertitta’ya aitti ve Downtown Grand, Fifth Street Gaming’e aitti. diğerleri.

Culinary, üyeleri için şehir çapında beş yıllık yeni bir sözleşme için pazarlık yapıyor. Vadideki temizlikçileri, garsonları, kapıcıları, hamalları, barmenleri, mutfak ve çamaşırhane işçilerini temsil ediyor.

Sendika üyeleri Kasım ayında MGM Resorts International, Caesars Entertainment ve Wynn Resorts ile bir anlaşmayı onayladı. Sendika, Formula 1 yarışından birkaç gün önce grev tehdidinde bulundu ve operatörlere sözleşmeyi sonuçlandırmaları için baskı yaptı.

Restoran yetkilileri, Strip’in en büyük üç işvereniyle geçen sonbaharda yapılan anlaşmaya benzer faydalar sağlayacak “tarihi” bir anlaşma yapmak istediklerini söylediler. Bunlar arasında daha yüksek ücretler ve sosyal haklar, günlük temizlik gereksinimleri, işin yerini alan teknolojilerden korunma, işyeri güvenlik önlemleri ve daha fazlası yer alıyor.

Bağımsız olarak işletilen Strip mülkleri, Treasure Island, Circus Circus, The Palms, The Mirage, Strat, Westgate ve diğerleri de dahil olmak üzere aylar içinde sendikayla geçici anlaşmalara vardı.

Aşçılık, Las Vegas şehir merkezindeki tüm kuruluşlarda Cuma günü saat 21.00’e kadar greve başladı ve Cumartesi günü sabah 9’dan akşam 9’a kadar devam edecek. Protesto bir grev olmasa da sendika müşterilerden sınırlarını aşmamalarını isteyecek.

McKenna Ross, gazetecileri yerel haber merkezlerine yerleştiren ulusal bir hizmet programı olan Report for America’nın birlik üyesidir. Onunla [email protected] adresinden iletişime geçin. Takip etmek @mckenna_ross_ X’te

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir