Gözlemcilere göre Fontainebleau Las Vegas hâlâ pazara uyum sağlamaya çalışıyor | Kumarhaneler ve oyunlar

Tüm gözler Las Vegas’taki Fontainebleau’da ama bazen çok tuhaf şeyler gibi görünüyor.

North Strip’in en yeni tesisi yedi hafta önce açıldı ve lüks görünümünden küçük tabak nachos’a kadar her şeyle manşetlere çıkıyor. Kamusal alanlardaki işlerin görünüşte yavaş olması gibi, üst düzey personel değişiklikleri de heyecan yarattı.

Bazı gözlemciler tesisin karlılığını merak edip pazara neden daha agresif bir şekilde girmediğini düşünürken, diğerleri bir mülkün kendine ayak uydurmasının zaman aldığını söylüyor.

açılışından bu yana haftalar

Fontainebleau, 13 Aralık’ta VIP ön açılış için ünlü konuk listesiyle açıldı. Gece yarısından önce kapılar meraklı halka açıldı; bunların çoğu, Büyük Durgunluğun inşaatını durdurmasından bu yana boş duran lüks mülkü görmeye can atıyordu.

O zamandan beri gözlemciler 67 katlı binanın tasarımını ve birinci sınıf restoranlarını takdir ediyor. Ancak viral kalabalığa bir tabak nachos’un maliyeti ve kalitesi, sessiz ortak alanlar ve yalnızca ilk 24 saatlik operasyon sırasında sunulan kumarhane sadakat seviyelerinin özelleştirilmemesi hakkında da şikayette bulundular. Ocak ayı boyunca tesise yapılan çok sayıda ziyarette, kapalı kumarhane çukur alanları, çok sayıda boş slot makinesi ve tesisin yemek salonunda az sayıda müşteri sırası görüldü.

Fontainebleau yetkilileri bu hikaye hakkında yorum yapmayı reddetti.

Yeni bir tatil yerinin karşılaştığı zorluk genellikle marka bilinirliğidir. Bağımsız operatörler, rekabetçi bir pazara girerken doğrudan pazarlama çabalarını sürdürmek için daha küçük müşteri veritabanlarına sahiptir. Resort yöneticileri sürekli olarak tesisin 1.504 odalı Miami Beach mülküyle olan bağlantısını öne sürüyor ve müşteri çekmek için bu tesisin veri tabanını ve Doğu Yakası bağlantılarını kullanmayı planlıyor. (Florida arazisinde kumarhane yok; ancak Fontainebleau Development’ın başkanı ve CEO’su Jeffrey Soffer bunu değiştirmek için lobi yapıyor.)

Eski UNLV konaklama ve sadakat pazarlama uzmanı dekanı Stowe Shoemaker, rütbe ayarlamasının en sık gerçekleştiği yerin burası olduğunu söyledi. Kumarhanelerin müşterilere ayrıntılarını sağlamak için “ödeme yapmak” amacıyla sıklıkla katman eşleştirmeyi kullandığını söyledi. Şirket daha sonra müşterinin parasını nasıl harcadığını takip edebiliyor ve bu bilgilere dayanarak pazarlama programları oluşturabiliyor.

Sınırlı seviye eşleştirme penceresinin neden oyuncuların bu sadakat avantajlarından yararlanabilmesinin tek yolu olduğu açık değil. Shoemaker, bazı tatil köylerinin harcama veya başka konularda durumların eşleşmesini sağlamak için eşleştirme programlarını değiştirebileceğini söyledi.

Shoemaker, “Ancak asıl sorun ‘elmaları elmalarla’ karşılaştırmak zorunda olmanızdır” dedi. “Yani, A nesnesinde en üst statüye ulaşmak için gerekenler, B nesnesinde de en üst statüye ulaşmak için aynı olmalıdır. İstasyon Kumarhanelerindeki (spot) en iyi oyuncu muhtemelen Wynn’deki en iyi oyuncu değildir.”

Yeni başkan değişiklik sinyali verebilir

Diğerleri iş planlarıyla ilgili ipuçları bulmak için üst düzey yönetimin değişikliklerini izliyor. Kumarhane pazarlaması, operasyonlar ve gelir yönetimi gibi departmanları denetleyen dört üst düzey yönetici, ilk ayda şirketten ayrıldı.

Bu hafta Soffer, tesisin yeni başkanını duyurdu. Maurice Wooden, diğer işlerinin yanı sıra 2013’ten 2019’a kadar Wynn ve Encore tatil köylerini yöneten 36 yıllık bir otel ve oyun uzmanı. Fontainebleau Development’tan Pazar günü yapılan bir basın açıklamasında, Wooden’in tesisin büyümesine ve gelişmesine öncülük etmesinin beklendiği belirtildi.

Soffer, yaptığı açıklamada, “Onun güçlü geçmiş performansı, benzersiz tutarlılığı ve konaklama ve oyun endüstrileri hakkındaki derin bilgisi, Las Vegas’taki mülkümüzü geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ederken bize olağanüstü düzeyde bir güven ilham veriyor” dedi.

Endüstri analisti Brendan Bussmann, Wooden’in yakındaki rakipteki deneyimi ve “lüks standardı” nedeniyle işe alınmasının Fontainebleau’nun hedefleriyle tutarlı değişiklikler getirebileceğini söyledi.

Las Vegas merkezli B Global’in kurucusu Bussmann, “Fontainebleau bu pazarın bir bölümünü ele geçirmeye çalışıyor ve misafirlerine beş yıldızlı deneyim yaşatmak kültürlerine yerleşmiş durumda” dedi. “Eminim ki Maurice oradaki görev süresi boyunca bunlardan bazılarını yanına alacak ve bunları Fontainebleau deneyimine ve oradaki kültüre entegre edecektir.”

“Onlara pist verin”

UNLV oyun tarihçisi David Schwartz, Strip’teki yeni tatil yerlerinde pazarı test ederken değişikliklerin yaygın olduğunu söyledi.

Schwartz, “Bu kadar çok olanak varken, neyin halkın ilgisini çekip neyin çekmeyeceğini bilmek zor” dedi. “Geçmişte, diğer şehirlerde çok başarılı olan restoranların Vegas’ta yer aldığını ancak o kadar başarılı olamadığını gördük. Harika çalışan başka şeyler de var ve kimse onların harika çalışmasını beklemezdi.”

Bunun çok sayıda tarihsel örneği vardır. Cosmopolitan, lüks pazara atak yapmak amacıyla 2010 yılında açıldı ve Fontainebleau’ya benzer şekilde Aralık ayında gösterişli, yıldızlarla dolu bir açılış yaptı. Gece hayatı nedeniyle kısa sürede popüler bir yer olarak tanındı. Ancak kumarhane, 2014 yılında Blackstone Group tarafından satın alınana kadar, faaliyet gösterdiği ilk birkaç yılda milyonlarca dolar zarara uğrayarak mücadele etti. Oyun programına ve çatı katı süitlerine yapılan büyük yatırımlar, Center Strip mülkünün yeniden tasarlanmasına yol açtı.

Las Vegas Bulvarı’nın kuzeyinde yer alan Sahara, 2014 yılında New York, Los Angeles ve Miami’de bir otel markası olan SLS’ye dönüştüğünde pazarını bulmakta da zorlandı. Rat Pack döneminin vazgeçilmezlerinden, Güney Kaliforniyalıları cezbetmeyi ümit eden gece hayatı, yiyecek ve içeceklere odaklanan bir noktaya dönüştü. 2018 yılında site yeni sahipleri tarafından satın alındı ​​ve bir yıl sonra site orijinal markasına geri döndü.

Bussmann, Fontainebleau’nun gözlemcilerin karar vermeden önce piyasada daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Sanırım önümüzdeki birkaç ay içinde işlerin nasıl gelişeceğini görmemiz gerekecek” dedi. “Kongre sezonunun ortasındasınız ve diğer önemli etkinlikler de çok yakında. Onlara biraz pist verelim. Onlara ilk gün bakıyoruz ve bazen oraya ulaşmak biraz zaman alıyor.

McKenna Ross, gazetecileri yerel haber merkezlerine yerleştiren ulusal bir hizmet programı olan Report for America’nın birlik üyesidir. Onunla [email protected] adresinden iletişime geçin. Takip etmek @mckenna_ross_ X’te

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir