Alexis Mac Allister, Jurgen Klopp’un ayrılışının Liverpool’u güçlendireceğine inanıyor | Liverpool

Alexis Mac Allister, Jürgen Klopp’un ayrılışının Liverpool’a sezonu menajerlerinin onuruna yüksek bir notla bitirme konusunda ilham vereceğini söyledi. Alman pilot, Anfield’daki dokuz yıllık büyüsünü yaz aylarında sona erdirecek ve altı büyük başarısının üzerine daha fazlasını koymayı hedefleyecek, dört kupa için de mücadele edecek.

Premier Lig liderleri Pazar günü Arsenal’e gittiklerinde şampiyonluk yarışında potansiyel olarak çok önemli bir maçla karşı karşıya kalacaklar. Liverpool, bu yıl FA Cup’ın üçüncü turunda Emirates Stadyumu’nda Gunners’ı 2-0 yendi.

Bülten reklamlarını atlayın

Mac Allister, “Yöneticinin ayrılacağını duyurması bize daha fazla teşvik verdi” dedi. “Duyuru yaparken bu onun fikri miydi bilmiyorum ama bu kesinlikle bir teşvik oldu. Jürgen’in bu kulüp ve taraftarlar için ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz ve onun için en iyisini istiyoruz. Kararını gerçekten anlıyor ve saygı duyuyoruz ve şimdi ayrılmadan önce ona çok iyi bir sezon yaşatmak için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz.”

Bu sezon ligde bir kez mağlup olan Liverpool, Çarşamba günü Chelsea’yi 4-1 yenerek üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. Ocak ayında Anfield’a yeni gelen olmadı ancak 21 Ocak’ta Bournemouth’ta ligdeki ilk maçına çıkan akademi mezunu Conor Bradley’nin ortaya çıkmasıyla daha da güçlendiler. 20 yaşındaki oyuncu hafta boyunca bir gol attı ve iki asist daha yaptı, ancak ne yazık ki babasının ölümünün ardından Pazar günü artık bir seçenek olmayacak.

Haber öncesinde konuşan Mac Allister şunları söyledi: “Şu anda güven çok yüksek. Chelsea gibi bir takımı 4-1 yenerseniz bu yüksek olur. Ancak Arsenal’de FA Cup’ta olduğu gibi çok zorlu bir maç bekliyoruz. Sezon başından bu yana takım olarak çok gelişme gösterdiğimiz açık. Gerçekten çok çalışıyoruz. Takıma gelen her oyuncunun ne yapması gerektiğini tam olarak bildiğini görüyorsunuz ve buradan itibaren seviyeyi korumak ve takımı geliştirmek bizim için çok önemli. Performansımızdan çok memnunuz ancak sezonun henüz yarısında olduğumuzu biliyoruz.”

Yazın Brighton’dan gelişinden bu yana Mac Allister, Klopp’un orta sahanın yeniden yapılanmasında önemli bir rol oynadı. Arjantinli oyuncu çoğunlukla daha derin bir rol oynadı. Katıldığında orada oynamayı bekleyip beklemediği sorulduğunda Mac Allister şöyle cevap verdi: “Hayır, pek değil. Açıkçası bu fikir değildi. Ama işler değişti. Sezon başında uygun bir 6 numaramız yoktu, bu yüzden işi yapmak zorundaydım. Jürgen bunu beğendi. Bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve asıl amacım takıma yardımcı olmak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir