Conor Benn, Dobson’u yenerken Joshua Buatsi, Dan Azeez’i ilk yenilgiye uğrattı | Boks

İngiliz Conor Benn, Las Vegas’taki ağır sıklet maçında daha önce yenilmeyen Peter Dobson’a karşı zorlu ancak oybirliğiyle puan kararı almak için çok çabaladı; Joshua Buatsi ise Wembley Arena’da Dan Azeez’e karşı WBA hafif ağır sıklet final eleyicisini kazandı.

Kendi ülkesinde dövüşmesi hâlâ yasak olan Benn, Nevada’nın başlarında zirvedeydi ancak dövüşün ilerleyen aşamalarında Dobson tarafından engellendi. Bununla birlikte, her jüri üyesi mücadeleyi Benn’in lehine değerlendirerek yenilmezlik rekorunu 23-0’a çıkardı.

27 yaşındaki Benn, Birleşik Krallık’ta tekrar dövüşmeye kararlı ancak Birleşik Krallık’ta lisansı yok ve Britanya Boks Kontrol Kurulu’nun, Ulusal Dopingle Mücadele Kurumu tarafından geçici doping yasağının kaldırılmasına karşı yaptığı itirazın sonucunu bekliyor. Benn, 2022’de kadın doğurganlık ilacı klomifen testi pozitif çıktıktan sonra kasıtlı doping yapmaktan suçlu olmadığı konusunda ısrar ediyor ve itirazın bu ay yapılabileceği konusunda ısrar ediyor.

Bu arada Wembley Arena’da Buatsi, Britanya şampiyonu Azeez’i yenerek en iyi formunun işaretlerini gösterdi. Yetenekli ortodoks dövüşçü, 116-110, 117-109, 117-109’luk skorlarla Azeez’e ilk profesyonel yenilgisini yaşattı.

Buatsi daha ilk dakikadan itibaren cesede saldırdı. Croydon dövüşçüsü yakalanması zordu, Azeez’in vücuduna darbeler ve kancalar takıyordu.

hızlı başlangıç ​​Kılavuzu

Son dakika spor haberleri uyarılarına nasıl kaydolabilirim?

Göstermek

  • Guardian uygulamasını iPhone’daki iOS App Store’dan veya Android’deki Google Play Store’dan “The Guardian”ı arayarak indirin.
  • Zaten Guardian uygulamanız varsa en son sürümü kullandığınızdan emin olun.
  • Guardian uygulamasında sağ alttaki menü düğmesine dokunun, ardından Ayarlar’a (dişli simgesi) ve ardından Bildirimler’e gidin.
  • Spor bildirimlerini etkinleştirin.

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Üçüncü turda, ikilinin erken bir ara verme umuduyla ortada sallanmasıyla oluşan kötü kan açıkça ortaya çıktı. Ancak Buatsi’nin erken dönemdeki vücut çalışması meyvelerini vermeye başladı ve Azeez’in savunmasındaki açıklıklar onun patlayıcı bir beşinci turda ellerini serbest bırakmasına olanak sağladı.

Buatsi, tutarlı turlar kazanmaya başladığında Azeez’i geç saatlerde kendi ritminde savaşmaya zorladı. Azeez 11. turda iki kez yere serildi, bu da Buatsi’nin nihai zaferi anlamına geliyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir